Het najaar is volop in gang, wind en regen zijn aan de orde van de dag. Dat betekent natuurlijk dat iedereen steeds meer binnen zit. Een lekker boek op de bank, ontspannen met een serie of gezellig spelletjes spelen aan de eettafel. Het is daarom de hoogste tijd om eens te kijken of je nog wel echt blij bent met je interieur. Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze blog zetten wij de voornaamste interieurtrends voor het najaar op een rijtje!

1. Haal de natuur in huis
De afgelopen jaren zijn veel mensen meer gaan nadenken over hun woonsituatie. De natuur wordt hierbij steeds meer gewaardeerd en veel mensen laten dit doorschemeren in hun interieur. Een effectieve manier om meer natuur in huis te halen is door het toevoegen van kamerplanten. Van groot tot klein, met de meest bijzondere of juist simpele bladeren: de variatie is groot. Kamperplanten geven echt een finishing touch aan je interieur.  Om een stoere natuurlijke sfeer te creëren gaan we dit najaar ook veel natuurlijke materialen en tinten zien: hout, natuursteen en terracotta. Deze materialen gaan gecombineerd met verschillende tinten groen, van grijsgroen tot het groen van dennenbomen.

2. Lekker ambachtelijk
In het najaar van krijgen ambachtelijke producten of materialen een groter podium op het gebied van interieurtrends. Het hoeft allemaal niet perfect afgewerkt. De menselijke hand in prints, materialen en kleuren mag naar voren komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote meubels zoals een robuuste tafel waarin een houten blad gecombineerd word met een stalen frame. Dit zorgt voor een mooi ruw effect zonder dat het te overweldigend oogt. Ook door middel van luxe grove lederen stoelen of banken kun je je interieur een mooi industrieel tintje geven. Accessoires lenen zich hier ook perfect voor. Denk bijvoorbeeld aan stalen figuren of houten plankjes met gecoate metalen dragers voor aan de wand.

3. Organische vormen
Deze trend gaat al langer rond, maar is eigenlijk niet meer weg te denke: ronde, organische vormen. Deze trend leent zich erg goed in het gebruik van accessoires. Van kandelaars en vazen, tot spiegels en verlichting. Maar de trend heeft het zich nu ook verspreid tot de rest van ons interieur. Denk bijvoorbeeld aan ronde banken, fauteuils, bijzettafeltjes of vloerkleden. Het gebruik van aaibare en zachte stoffen in lichte tinten staat hierbij centraal. Deze vloeiende vormen en verfijnde materialen zorgen ervoor dat je een plek creëert waar je écht tot rust kunt komen.

Meer inspiratie?
Heb je inspiratie nodig om jouw interieur helemaal naar wens in te richten? Breng dan een bezoekje aan onze winkel in Heerlen en laat je inspireren

Menu