Lampen zijn er in alle soorten en maten. Wist je dat de keuze in lampen erg belangrijk is voor jouw werkcomfort? Met de juiste verlichting breng je sfeer in de kamer en zorg je voor een aangename en gebalanceerde omgeving. Dit draagt in de werkkamer bij aan een hogere productiviteit en bovendien helpt het om (oog)vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Welke verlichting past het best in jouw werkkamer?

De juiste verlichting voor jouw werkplek is de combinatie van voldoende daglicht en enkele lichtpunten.

Warm of koud licht?
Licht kan verschillende temperaturen hebben. Lampen met een lage Kelvin-waarde produceren warm licht en een hogere Kelvin-waarde staat voor koel licht. Dat laatste is het meest energie-opwekkend en kan zorgen voor een hogere productiviteit.

Verlichtingstips
Het licht in jouw werkkamer moet de juiste sterkte hebben. Warm licht geeft je minder energie en heel fel licht zorgt voor vermoeide ogen. Er zijn een aantal manieren om jouw werkkamer en bureau goed te verlichten:

  • Directe verlichting
    Een plafondlamp in de kamer zorgt voor een frisse sfeer in jouw werkomgeving. Zorg dat dit licht niet te hard is.
  • Indirecte verlichting
    Het plafond verlichten met omhoog gerichte lampen zorgt ervoor dat de spiegeling in jouw beeldscherm minimaal is. Wil je de perfecte verlichting? Combineer dit met een bureaulamp.
  • Combinatieverlichting
    Plaats een hanglamp op afstand van het plafond, waardoor het licht zowel naar boven als beneden straalt. Deze combinatie van directe- en indirecte verlichting geeft een helder zicht op jouw bureau. Tip: gebruik lampen die je zelf kunt dimmen!

Ben jij op zoek naar de juiste verlichting voor jouw bureau en kun je wel wat advies gebruiken? Plan dan een afspraak en kom langs in de winkel waar onze woonexperts voor je klaarstaan!

Inspiratie

   

 

 

Menu