Het afgelopen jaar brachten we meer tijd thuis door dan ooit tevoren! We zijn ons bewust geworden van hoe belangrijk het is een huis te hebben waar je je ook echt thuis voelt. Heb jij dingen aangepast om het extra gezellig te maken of ben je op zoek naar meer comfort? Er zijn een hoop manieren waarmee je je huis een make-over geeft, zonder dat je daarvoor een groot budget nodig hebt. Wij helpen je een handje! #budgetproof #lowbudget 

Step out of your comfort zone 

Is je interieur toe aan een opfrisbeurt? Geef je muren een kleur! Door te kiezen voor een andere kleur dan standaard wit is het mogelijk een totaal andere sfeer neer te zetten. Kies voor een frisse look met zachte aardetinten of kies voor de stijl ‘Hotel Chique’ door voor donkere kleuren te gaan. Durf jij het niet aan je muur donkerblauw te verven? Tijd voor verandering want, ben je niet helemaal tevreden over het eindresultaat? Dan kies je toch voor een nieuwe laag in een andere kleur! 😉 

Verander de stoffen 

Grote meubels zoals de bank en eetkamerstoelen zijn vaak niet of moeilijk low budget te veranderen. Toch zijn het onmisbare elementen die de sfeer van je interieur bepalen. Ben je uitgekeken op je bank, maar wil je wel binnen budget blijven? Kies voor een kussentje of deken in een andere kleur. Let bij het kiezen van nieuwe stoffen goed op zowel de kleur als de textuur. De textuur speelt namelijk een grote rol bij de sfeer die je wilt creëren. Een leatherlook kussen staat bijvoorbeeld heel anders op je bank dan een zacht, velours kussen op je bank. 

Wie goed zoekt, zal vinden 

Zoals eerder benoemd is het vinden van grote meubels tegen lage prijzen vaak een uitdaging. Toch zijn er ook ware pareltjes te vinden bij de kringloop. Een likje verf doet dan ook wonderen!  

Groene vingers 

Een goedkope, maar eenvoudige manier om je interieur op te frissen zijn planten. Lees je van tevoren goed in over de soort plant die je wilt aanschaffen. Heeft de plant veel water nodig, veel daglicht of juist schaduw? Kies voor een leuke mand of pot voor de plant (van de kringloop). De ‘Philodendron’ en de ‘Dracaena Lemon Lime- Drakenbloedboom’ zijn goedkope planten die perfect passen binnen je budget. 

Het zit ‘m in de kleine dingen 

Met accessoires zoals kaarsenhouders,  opbergdoosjes, vazen en andere ‘prullaria’ kun je binnen no time en voor niet al teveel geld een compleet andere look aan je interieur geven. Verzamel alle accessoires die jij hebt en geef ze vervolgens een nieuw plekje geven. Het groeperen van items kan een leuk effect geven. Een kleine regel daarbij is dat samenstellingen van oneven accessoires moet maken. Mis je iets? Er zijn genoeg leuke dingen om te shoppen! 

Menu