Op jezelf wonen

Eindelijk is het zover: je gaat het ouderlijk nest verlaten en voor het eerst op jezelf wonen. Uit huis gaan vergt een hoop voorbereidingen. Om het je gemakkelijker te maken, hebben wij een handige checklist opgesteld! Natuurlijk is het onmogelijk binnen no-time alle spullen in huis te hebben. Maak een onderscheid tussen noodzakelijke spullen en handige hebbedingetjes.

Woonoppervlakte

Ga je wonen in een studentenkamer, appartement of huis? Afhankelijk van de totale vierkante meters aan woonoppervlakte, kies je welke items voor jou de hoogste prioriteit hebben en waar je écht niet zonder kan. Heb je weinig ruimte? Bouw dan zoveel mogelijk in de hoogte. Kies voor hoge kasten, een hoogslaper, planken en zo min mogelijk tierelantijntjes.

Budget

Duurt het nog wel even voordat je definitief gaat verhuizen en er definitief gaat wonen? Begin alvast met sparen en het beetje bij beetje verzamelen van spullen zodat je niet alles in één keer hoeft aan te schaffen. Uit huis gaan brengt namelijk flink wat kosten met zich mee. Ben jij een slimme shopper? Houd dan onze kanalen goed in de gaten om direct de beste deals te scoren!

Download de checklist

Menu