De zomer staat voor de deur! Het warmste seizoen van het jaar zit er weer aan te komen en het belooft een andere zomer te worden dan we gewend zijn. We zullen meer binnenshuis te vinden zijn en vaker in de tuin van het zonnetje genieten. Extra reden om jouw interieur op te frissen en de zomer in huis te halen! Ben jij er al klaar voor en is jouw interieur al summerproof? Wij geven tips!

Natuurlijke elementen
Om het zomerse gevoel in huis te creëren, helpt het om een aantal meubels en accessoires in je woning te veranderen. Maak hierbij gebruik van natuurlijke, lichte kleuren en materialen, zoals hout, steen en riet. Hoe lichter de ruimte is, hoe zonniger deze lijkt. Om een échte zomerse sfeer neer te zetten, kun je het best gebruik maken van licht houten en rieten meubels in combinatie met een witte muur. Ga bijvoorbeeld voor een houten salontafel of zet rieten opbergmandjes neer. Dit geeft een frisse en vrolijke blik op jouw interieur.

Kleurkeuze
De juiste kleurkeuze kan jouw huis meteen een zomerse uitstraling geven. Lichte kleuren zorgen voor een lichte sfeer. Denk aan wit, geel en beige, maar ook aan pastelkleuren als lichtblauw, lichtgrijs en lichtgroen. Je kunt ervoor kiezen om een hele muur in een lichte kleur te verven, maar een vrolijk schilderij of kussentjes op de bank geven ook een zomers effect.

Planten en bloemen
Hoe kun je beter de zomer naar binnen halen dan het toevoegen van groen in je woning? Planten en bloemen zorgen voor een buitengevoel, ook binnenshuis. Ook hier geldt: hoe lichter de plant of bloem, hoe lichter de sfeer in jouw kamer. Naast het feit dat planten en bloemen jouw woning opfleuren, zijn ze ook nog eens goed voor je. Planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking. Ze breken allerlei schadelijke stoffen af en zorgen zo voor een gezonde binnenlucht in jouw ruimte. Handig, toch?

Ben jij geïnspireerd geraakt en wil je graag de zomer in huis halen, maar weet je niet hoe? Onze woonexperts staan altijd voor je klaar voor persoonlijk advies. Kom langs in onze winkel en zij helpen je graag.

Menu