Vind jij het lastig jouw interieur stijlvol in te richten? En heb je het idee dat het al snel wat rommelig of juist kaal oogt? Geen paniek, het creëren van een gebalanceerd en stijlvol interieur is niet zo moeilijk als het lijkt. Wij geven je graag een aantal tips die je direct toe kunt passen. Zo geniet je binnen een handomdraai van jouw persoonlijke interieur.

Creëer een rustige basis
Een stijlvol interieur begint met een rustige basis. Meubels zijn hierin belangrijk. Kies niet allemaal verschillende soorten meubels in verschillende materialen en kleuren, maar ga juist voor eenheid. Ook accessoires spelen een rol. Het is de kunst om een niet al te bonte verzameling van accessoires te creëren. Probeer ook hier eenzelfde stijl aan te houden.  Zo hou je de basis rustig. 

Herhaling is key
Wanneer je werkt met allerlei verschillende kleuren en materialen, oogt het al snel erg druk en rommelig. Kies daarom voor één of twee accentkleuren en laat dit terugkomen in verschillende items. Hetzelfde geldt voor materialen. Vind je bijvoorbeeld rotan mooi, laat dit dan in verschillende items terugkomen voor een mooie en sfeervolle eenheid. Less is more. Dus hou het bij één of twee accenten en herhaal dit in jouw interieur. Zo zorg je voor een sfeervolle eenheid.

Zorg voor een eyecatcher
Er is natuurlijk niks mis met wat kleur en creativiteit, maar pas dit gematigd toe. Wanneer je alleen maar unieke en kleurrijke items in huis hebt staan wordt het een bonte verzameling. Wil je graag een unieke toevoeging aan je interieur? Ga dan voor een opvallende accessoire. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere vintage vondst, een apart schilderij, of een zelfgemaakte gallery wall. Dit brengt persoonlijkheid en sfeer in jouw interieur.

Meer inspiratie?
Met behulp van deze tips wordt het stylen van je interieur een stuk makkelijker. Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Breng dan een bezoekje aan onze winkel in Heerlen en laat je adviseren door onze experts.

Menu