De eettafel is een belangrijk meubelstuk in je huis. Je gebruikt hem om te eten, te werken of om bij te kletsen met je vrienden of familie. Maar hoe kies je de perfecte eettafel? Een eettafel die zowel functioneel is als goed bij de rest van je interieur past? Het uitkiezen van een eettafel kan een uitdagende taak zijn. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van een eettafel.

Je budget
Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven aan een eettafel. Eettafels vind je in allerlei prijscategoriën. Doe van te voren goed je research online om te bepalen wat je kunt krijgen voor welk bedrag. Soms kun je online ook nog mooie kortingen vinden.

De afmetingen van je eettafel
Een van de fouten die het meest gemaakt wordt bij het kiezen van een eettafel is een te grote of een te kleine eettafel kiezen. Een goede eettafel moet een ruimte genoeg opvullen, maar mag niet overweldigend ogen. Zorg dat je voordat je iets koopt, eerst goed de maten opneemt van de ruimte waar de tafel komt te staan.

De perfecte vorm
Als je de afmetingen van de eettafel helder hebt, is het tijd om na te denken over de vorm. Ook hier bestaan er namelijk meerdere mogelijkheden.

1. Vierkant
Een vierkante tafel geeft een frisse en strakke aanblik die goed werkt als je een strakke stijl in huis hanteert. De aanblik van de gehele ruimte klopt dan precies. Je kunt een vierkante eettafel ook combineren met een stijlvol vloerkleed.

2. Rechthoekig
Dit is misschien wel de meest voorkomende eettafel die in elke kamer goed past. Rechthoekige tafels zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en passen in zowel smalle als brede ruimtes. Als je regelmatig met grotere groepen aan tafel zit, is een rechthoekige tafel de beste optie.

3. Rond
Een ronde eettafel is gezellig. Je ziet elkaar namelijk veel beter dan bij een rechthoekige tafel. Wat daarnaast fijn is aan ronde tafels is dat je er met een even of een oneven aantal mensen omheen kan zitten. Ronde tafels zijn dus flexibel. Daarnaast doen ronde tafels het ook altijd goed in kleinere ruimtes.

Materiaal
Weet je inmiddels welke vorm eettafel je wil? Dan is het nu nog zaak om het juiste materiaal te kiezen. Dat moet natuurlijk passen bij de uitstraling en de stijl van je interieur, maar ook de prijs, het gewicht en het onderhoudsgemak zijn belangrijke factoren om over na te denken. Het is aan te raden om een materiaal te kiezen dat je andere meubels goed aanvult.

Meer inspiratie?
Met behulp van deze tips wordt het uitkiezen van een nieuwe tafel een stuk makkelijker. Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Breng dan een bezoekje aan onze winkel in Heerlen en laat je inspireren.

Menu