Verlichting is bepalend voor de sfeer in huis en kan een ruimte een heerlijk huiselijk gevoel geven. Licht is emotie! Soms zakelijk en functioneel, maar ook gezellig en knus. Bij voorkeur allemaal in dezelfde ruimte, zoals een woonkamer. Om je op weg te helpen in het vinden van de verlichting die het beste bij jouw woonkamer én jouw wensen past, hieronder 6 handige tips!

Buick Poot zwart softleder o – 2.799,00

Ponte Staande vloerlamp – €139,00

Runa Staand lamp 1l – €149,00

#1 Functionele verlichting en sfeerverlichting
Sommige plekken in je woonkamer gebruik je intensiever dan andere. Denk aan de eettafel of de zithoek. Daar heb je dus het meeste licht nodig: functioneel licht. Een leeslamp bij een comfortabele zetel is ook een goed voorbeeld. De overige ruimte in een woonkamer heeft geen functioneel licht nodig, maar je kunt uiteraard wel accenten aanbrengen. Daar plaats je dus de kleinere sfeerlampen.

#2 Dimmen
Tegenwoordig kun je bijna alle lampen dimmen. Handig, want op die manier kun je de eettafel als er niet aan gegeten of gewerkt wordt gezelliger uitlichten. Het zorgt er ook meteen voor dat een plek waar niemand zit niet baadt in een zee van licht. Probeer dus zoveel mogelijk functionele verlichting te voorzien van een dimfunctie.

#3 Warm licht
Bij het kiezen van een lamp is het verstandig goed te letten op de sterkte. Je wil natuurlijk geen ijskoud licht in die gezellige decoratieve lamp in de kast. Helemaal oppassen is het bij een doorzichtige lamp met een zichtbare gloeilamp. Ga je voor te veel ampère, dan leidt de lamp alleen maar af. In zo’n geval geldt dat je beter voor een tandje minder kunt kiezen.

Tafellamp 2x ronde bol  – €69,95

7237 Vloerlamp 4x cubic tower – €199,00

Ivar hanglamp 2l – 289,00

#4 Kleine en grote lampen
Een lamp kan natuurlijk als object zelf een ook blikvanger zijn. Niet alle verlichting hoeft subtiel als dimbaar spotje in het plafond te zijn weggewerkt. Er zijn lampen voor ieder denkbaar interieur verkrijgbaar. Alleen al daarom is het verstandig bij een verhuizing of nieuwe inrichting de verlichting pas helemaal aan het einde te bepalen.

#5 Kaarslicht
Ouderwets, maar succes verzekerd: kaarsen! De kunst is om er een aantal bij elkaar te zetten om maximaal effect te creëren. Helemaal leuk is het als je dan afwisselt tussen grote en kleine kaarsen en varieert in de kleuren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ben je nieuwsgierig of wil je meer inspiratie op kunnen doen? Kom dan gerust langs in de winkel en laat je adviseren door onze experts.

Menu