De afgelopen twee jaar zijn veel mensen door de pandemie steeds meer gaan thuiswerken. Voor veel mensen is thuiswerken een ideale oplossing. Je hoeft niet meer elke dag naar je werk te reizen en wordt niet afgeleid door je collega’s. Maar, als je vanuit huis werkt is het belangrijk dat je een goede plek hebt om in alle rust te kunnen werken. Wil je weten hoe je een thuiswerkplek het best inricht? We leggen je er alles over uit in deze blog.

1. Kies de juiste ruimte uit
Als je thuiswerkt, is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om rustig te werken zonder afleiding. Een aparte werkkamer is hier natuurlijk de beste oplossing voor. Helaas heeft niet iedereen die ruimte. Heb je geen extra kamer om tot kantoor te transformeren? Richt dan een hoek van de woonkamer in tot jouw vaste plekje. Probeer niet in je slaapkamer te werken. De aanwezigheid van computers en beeldschermen in de slaapkamer brengt vaak onrust met zich mee en kan daardoor je nachtrust verstoren.

2. Zorg voor een geschikt bureau en een goede stoel
Het is belangrijk dat je een comfortabele houding kunt aannemen tijdens het thuiswerken. Zorg dus voor een geschikt bureau en een goede stoel, zodat je een ergonomische werkplek creëert. Je bureau moet groot genoeg zijn om aan te werken en moet daarnaast niet te hoog of te laag zijn afgesteld. Je stoel moet voldoende steun geven aan je rug en armen en is idealiter ook verstelbaar, zodat deze helemaal naar jouw lichaam kan worden afgesteld.

Seaford Buro
€119,00

Phoenix Desk Chair
€129,00

3. Hou je werkplek opgeruimd
Als je vanuit huis werkt is de kans groot dat de grens tussen werk en privé vervaagt. Probeer daarom aan het eind van de werkdag je werkspullen op te ruimen. Dit zorgt voor rust in huis en in je hoofd. Laat je laptop, muis en papieren dus niet slingeren, maar berg ze netjes op. Richt een aparte la of een apart kastje in waar je je werkspullen in kwijt kunt. De volgende dag heb je dan ook alles weer direct bij de hand.

4. Maak je werkplek persoonlijk
Ondanks dat een opgeruimde werkplek het prettigst werkt, kan het geen kwaad om je thuiswerkplek een persoonlijke touch te geven. Maar, maak het niet te gek natuurlijk. Een leuk plantje, beeldje of fotolijstje kleedt je bureau al leuk aan en geeft net dat beetje meer sfeer.

Meer inspiratie?
Heb je inspiratie nodig om jouw thuiswerkplek helemaal naar wens in te richten? Breng dan een bezoekje aan onze winkel in Heerlen en laat je inspireren.

Menu