De Toscaanse stijl is dé nieuwe woontrend van 2021. De stijl, geïnspireerd door warme mediterrane landschappen, is een samenvoeging van subtiele elegantie en eenvoud. Warme kleuren en natuurlijke texturen ontmoeten elkaar en gaan hand in hand om een romantische sfeer te creëren. Met zijn zachte vormen en slim gebruik van groen is deze stijl een echte lust voor het oog.

Iconisch in mediterrane interieurs zijn de terracotta vloertegels. In warme klimaten zijn tegels een goede manier om de kamer koel te houden. In Nederland is dit natuurlijk niet echt nodig, maar is het makkelijk aan te kleden door een mooi vloerkleed toe te voegen. Als je kiest voor een lichte, neutrale kleur, valt dit mooi op tegen de diep oranje vloer.

Naast de terracotta vloeren sta je vrij om creatief te zijn met kleuren in de mediterrane stijl. Zolang deze warm getint en geïnspireerd door de natuur zijn, zit je goed. Denk aan een diep, donker groen of een oker geel. Laat je creativiteit op de vrije loop!

Tot slot zijn planten een mooie toevoeging om woonruimtes nog net dat beetje extra te geven. Belangrijk is om het niet te overdrijven. Vaak krijgen klassieke mediterrane planten de voorkeur, denk aan eucalyptus of een olijfboompje. Ook droogbloemen matchen heel goed in deze stijl.

Menu