Vanwege de huidige (en bizarre!) situatie rondom het coronavirus staan kantoorpanden al enige tijd leeg en werken we massaal vanuit huis. Een thuiswerkplek waar je inspiratie en energie van krijgt, is dus geen overbodige luxe. Maar, hoe zorg je nu voor een fijn thuiskantoor waar jij je de hele dag kunt focussen? Wij geven je inspiratie en tips!

Zit je goed?
Om goed te kunnen werken is een juiste bureaustoel van groot belang. Kies bij voorkeur een stoel met kantelbaar  rug- en zitvlak om lichamelijke klachten te voorkomen. Minstens zo belangrijk is een bureau dat hoog genoeg is voor jouw lengte en waar jij al jouw apparaten op kwijt kunt.

Thuiswerkplek kantoor thuis
Staat alles klaar op het juiste bureau en zit je goed? Tijd voor energie!

Lichtplan
Hoe meer daglicht er in je thuiskantoor binnen valt, hoe beter. Want, van daglicht krijg je energie! Heb jij niet de mogelijkheid om daglicht binnen te laten? Werk dan aan een lichtplan.

Ga op zoek naar licht dat vergelijkbaar is met daglicht, bijvoorbeeld LED-lampen. Met helder en wit licht zorg je voor een frisse sfeer die jou energie geeft!

Veel groen
Tijd voor kleur! Groen op jouw thuiswerkplek is niet alleen gezellig, maar planten zorgen ook voor extra zuurstof. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die werken in een omgeving met planten productiever zijn dan degene die dit niet doen. Planten op een werkplek verhogen de concentratie en verminderen stress.
Thuiskantoor met planten

Doordat we, gezien de huidige situatie, meer tijd binnenshuis spenderen, is de lucht in huis vaak droog en minder zuurstofrijk. Gelukkig zijn er ook kamerplanten met een luchtzuiverende werking. Deze planten geven veel zuurstof af én halen vuile deeltjes uit de lucht. Dit resulteert in een gezond werkklimaat binnenshuis!

Accessoires
Maak jouw werkplek af met accessoires. Een prullenbak of opbergkast binnen handbereik is erg handig. Naast praktische accessoires, dragen ook decoratieve accessoires bij aan een goede sfeer. Een schilderij aan de muur kan jouw creativiteit bevorderen en bloemen in een mooie vaas fleuren jouw thuiswerkplek op. Let wel op, te veel accessoires zijn een no go, want een opgeruimde werkplek creëert rust.

Wil jij graag advies op maat over een inspirerende thuiswerkplek of heb je vragen over onze producten? Plan dan een afspraak met onze woonexperts en kom langs in onze Woonsuper!

Menu