woonwinkel Heerlen

Vanwege de coronapandemie zijn we meer thuis dan ooit. We werken, eten, socializen, en sporten zelfs massaal vanuit huis. Het leven speelt zich vooral af in onze woning waardoor gezelligheid binnenshuis nog belangrijker is geworden. Je huis moet aanvoelen als een fijne plek om te zijn. Dit zien we dan ook zeker terug in de woontrends voor 2021, die gericht zijn op warmte, vriendelijkheid, rust en gezelligheid.

Warme kleuren

Kleuren beïnvloeden onze gemoedstoestand. Dat is een bekend gegeven. We kunnen er vrolijk van worden of rustig en ontspannen. In 2021 gaan we voor een warm kleurenpallet dat energie en gezelligheid uitstraalt. Dit bereik je met aardetinten, zoals beige, grijs, teracotta of met bruin. De kleur bruin geeft en gevoel van veiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en comfort. Het maakt je ontspannen. Door voor contrasten met lichte (basis)kleuren te kiezen zorg je dat je interieur niet saai en donker wordt.

Stoere uitstraling

Inmiddels is de stoere en industriële look niet meer weg te slaan uit het interieur. Ook in 2021 blijft dit een woontrend. Typerend voor de industriële stijl is het naar boven halen van de natuurlijke schoonheid van een woning. Materialen die hier goed bij passen zijn verschillende metaalsoorten en robuuste houtsoorten. Deze zijn toepasbaar op verschillende items in het interieur zoals lampen, eettafels, dressoirs en kasten. Het fijne aan industriële meubels is dat je ze heel goed kunt combineren met een andere stijl zoals modern of strak.

Natuurlijke materialen

Omdat we in toenemende mate prikkels ervaren is er behoefte aan rust en een connectie met de natuur. Een belangrijke rol binnen de woontrends van 2021 speelt het gebruik van natuurlijke materialen zoals linnen, katoen, wol, rotan, riet en bamboe. Dit kan terugkomen in meubels, maar wordt vooral veel gezien in accessoires. Met natuurlijke materialen creëer je sereniteit én een fijn pluspunt: ze zijn vaak ook nog duurzaam en milieubewust.

Aaibare stoffen

Zachte en aaibare stoffen zorgen voor warmte en behaaglijkheid. Deze trend is terug te vinden in zowel gordijnen en vloerkleden als fauteuils en banken. Nestel je in een fijn hoekje en ervaar een ultiem gevoel van geborgenheid. Mooie kleuren en fijne materialen zorgen wederom voor rust en positieve energie. Voor een plek waar je niet meer weg wilt, want voorlopig blijven we immers nog wel even thuis…

Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje in onze online catalogus of kom naar onze winkel voor persoonlijk advies.

Menu