Het uitzoeken van een nieuwe bank is zo makkelijk nog niet. Het kan een geweldig statement of een grote teleurstelling zijn. Banken komen tegenwoordig in zoveel materialen, kleuren, prints, vormen en maten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welk formaat past mooi in je woonkamer? Welke kleur staat goed? Welk materiaal is geschikt? In deze blog voorzien we je van extra informatie over de perfecte bank en hoe je deze het best kunt uitkiezen.

1. Meten is weten
Soms is het lastig om te bepalen welk type bank nu mooi staat in jouw woning. De afmetingen van de ruimte waarin de bank komt te staan spelen een grote rol bij het bepalen van wat nu precies goed past. Zorg dus dat je voor het aanschaffen van een nieuwe bank alles goed opgemeten hebt! Hoge banken staan bijvoorbeeld mooi in een ruimte waar hoge plafonds aanwezig zijn, dit geeft vaak een wat chiquere uitstraling. Terwijl lage banken vaak beter staan in kleinere ruimtes, waar ze vaak een huiselijke sfeer creëren. Is je woonkamer smal? Ga dan niet voor een bank die lang en breed is. Dit oogt al snel te grof. Heb je alle ruimte? Durf dan juist voor een groter model te kiezen zodat je je woonkamer een mooie opvulling geeft.

2. Het juiste materiaal
Tegenwoordig zijn banken in ontzettend veel verschillende materialen verkrijgbaar, maar het ene materiaal is het andere niet. Kies daarom een materiaal dat goed bij jou en je levensstijl past. Ben je een knoeipot of heb je kleine kinderen? Ga dan voor een materiaal dat makkelijk schoon te maken is of is voorzien van een speciale coating die reinigen makkelijk maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan imitatieleer. Heb je toch liever een stoffen bank? Ga dan voor een model waarvan de hoezen in de wasmachine kunnen. Wanneer je heel zuinig op je spullen bent, kun je natuurlijk makkelijk voor een wat delicater materiaal gaan.

3. Een bank op maat
Wil je graag een stapje verder zetten om je perfecte bank te vinden? Laat dan een bank op maat maken. Je kan bijvoorbeeld de leuningen of zitvlakken laten verstellen of speciale materialen, kleuren, prints en formaten kiezen. Zo is de bank helemaal afgestemd op jou en jouw levensstijl. Wil je een echte eyecatcher? Ga dan voor een bank met een aparte vorm of kleur en plaats deze eens op een wat minder voor de hand liggende plek. Creëer je graag rust? Ga dan juist voor een neutralere bank met een rustige vorm en zachte kleur op een minder opvallende plek. Alles is mogelijk wanneer je een bank op maat laat maken. Ideaal toch?

Meer weten?
Wil je meer tips ontvangen over hoe jij je het perfecte bed kunt uitzoeken? Kom dan snel langs in onze winkel en laat je adviseren door onze experts.

Menu