werkplek thuis kantoor bureaustoel

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Als je een kantoorbaan hebt, dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om over een goede bureaustoel te beschikken. Naast dat een stoel lekker moet zitten, is het ook van belang dat je tijdens het werken de juiste houding aanneemt om op lange termijn lichamelijke klachten te voorkomen. Het kiezen van de juiste bureaustoel hangt af van een aantal factoren:

Zitduur
Hoe langer je zit, hoe comfortabeler de stoel moet zijn. Doe jij langdurig zittend werk? Dan is het belangrijk om een stoel met meerdere functies te kiezen die je op jouw persoonlijke situatie kunt afstemmen. Let hierbij op een verstelbaar zitvlak, rugleuning hoogte, kantelbare rugleuning, verstelbare lendesteun en verstelbare armsteunen.

Lichaamsbouw
Voor een goede zithouding is het van belang dat beide voeten plat op de vloer kunnen staan en je knieën een hoek van 90 graden maken. Ben je lang? Dan raden wij een stoel met zitdiepteverstelling aan, om de zit in de juiste positie te schuiven. Wanneer je licht van gewicht bent, kun je het beste kiezen voor een niet te zware bureaustoel.

Uitstraling
Gaat jouw voorkeur uit naar een luxe, hippe of eenvoudige bureaustoel? De uitstraling van de stoel is voor velen minstens zo belangrijk. Lederen bekleding geeft een stoel een luxe uitstraling, een grijze stoel straalt rust uit en een stoel met open bespanning in de rug zorgt voor een frisse look. Keuze genoeg!

Wil jij graag advies bij het kiezen van de juiste bureaustoel? Dat kan. Maak een afspraak en kom langs in onze Woonsuper. Onze experts staan altijd voor je klaar!

Menu