Ga je voor een hoekbank of U-vorm, van leder of toch liever stof? Met of zonder poten? Meer dan genoeg keuzes die gemaakt moeten worden als het gaat om de keuze van een nieuw bankstel. Wat voor type bankstel (overal aanpassen) je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van je smaak, de inrichting van je woonkamer, de afmetingen en natuurlijk ook de samenstelling van je gezin. Deze tips helpen jou bij het vinden van het perfecte bankstel!

Het model

Heb je (kleine) kinderen? Een groot gezin? Ben je alleenstaand? Of ga je samenwonen? Het model en aantal zitplekken van het bankstel bepaal je door goed naar je gezinssamenstelling te kijken. Daarnaast is het natuurlijk van belang rekening te houden met de woonruimte. Bedenk of het meubel qua formaat past in de ruimte en of dit het enige zitmeubel is dat er staat. Zijn er nog andere meubels in de ruimte aanwezig zoals een grote fauteuil? Denk goed na wat je wil bereiken met de ruimte en baseer daar je keuze op. Wist je dat je bij kleinere ruimtes vaak beter kunt kiezen voor één groot meubel?

Zitcomfort

Lekker onderuitgezakt een filmpje kijken of juist een actieve zithouding? Bij de aanschaf van een nieuwe bank is het van belang rekening te houden met op welke manier de bank gebruikt zal worden. De diepte van de bank en de hardheid van de kussens zijn twee belangrijke factoren. Harde kussens met een ondiep zitvlak zorgen voor een actieve zithouding terwijl zachte kussens en een diep zitvlak jou dat overheerlijke lounge gevoel geven. De voorkeur is echt per persoon verschillend, dus wij raden altijd aan om de bank even te testen. Wist je dat het ook nu mogelijk is om meubels te testen? Neem contact op voor meer informatie.

Uitstraling

Een moderne, strakke bank met metalen pootjes of een romantische bank met sfeervolle rondingen. Afhankelijk van je interieur en stijl, kies jij de bank die het beste bij je past. Tegenwoordig is bijna elke bank in ontelbaar veel kleuren te verkrijgen. Dat betekent echter niet dat het maken van een juiste keuze je gemakkelijker afgaat. Kies je voor bruin, grijs of toch liever zwart? Houd bij het maken van een keuze rekening met het feit dat de bank voor een langere tijd in je woonkamer staat. Een felle, opvallende kleur is ontzettend gaaf! Maar vind je dat ook nog over vijf jaar?

Naast de kleur is ook het materiaal een belangrijk onderdeel. Ook hierbij spelen gebruik en je gezinssamenstelling een grote rol. Met kleine kinderen is het verstandig rekening te houden met eventuele vlekken en is een leren bank een aanrader. Vlekken zijn eenvoudiger te verwijderen, maar de uitstraling van een leren bank is totaal verschillend met een stoffen bank. Daar waar stof warmte en gezelligheid brengt, staat leer voor een stoer, rauw interieur. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment? Neem een kijkje in onze online catalogus , laat je inspireren of kom naar onze winkel voor persoonlijk advies.

Menu