De visgraatvloer heeft een snelle opmars doorgemaakt in de wereld van woninginrichting en is inmiddels een gewilde keuze. Maar wat maakt dat de vloer zo populair is geworden?

De term ontleent zich aan het feit dat de planken niet dezelfde kant op liggen, maar loodrecht en schuin op elkaar. Het trapsgewijze patroon dat hierdoor ontstaat in de vloer doet namelijk denken aan een visgraat. Deze term is dus niet gekoppeld aan het materiaal.

Visgraatvloeren zijn er in hout, pvc en laminaat. Vroeger werden ze vooral gelegd in de huizen van de upper class. Reden hiervoor is dat de legpatronen van de visgraatvloer vroeger behoorlijk arbeidsintensief en dus kostbaar waren. Een visgraatvloer was dus heel lang een statussymbool en daardoor erg geliefd. Tegenwoordig speelt dat uiteraard niet meer, maar in oude huizen tref je de vloer regelmatig aan.

De charme van de visgraatvloer is dat het, zonder dat het optisch heel moeilijk oogt, verfijndheid en klasse uitstraalt. Ook het feit dat het goed aansluit bij een hoop verschillende populaire woonstijlen van dit moment draagt bij aan de gewildheid. Denk bijvoorbeeld aan de jaren 30-achtige interieurs of de Scandinavische stijl.

Let bij het inrichten van de woonkamer met een visgraatvloer wel dat het niet te druk gaat ogen. Een risico dat veel minder speelt als je kiest voor lichtere kleur. Je kunt dus alle kanten op met dit markante patroon!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ben je nieuwsgierig of wil je meer inspiratie op kunnen doen? Kom dan gerust langs in de winkel en laat je adviseren door onze experts.

Menu